Tenismenul Rafael Nadal a fost eliminat de pe tabloul principal al turneului de la Roma. La aceasta editie, jucatorul spaniol, care a castigat de 10 ori competitia din Italia, s-a oprit in faza optimilor si a inregistrat a treia infrangere in actualul sezon.

Publicat:13.05.2022, 17:13

In optimile de finala, Rafael Nadal l-a avut adversar pe Denis Shapovalov, locul 16 mondial. Dupa primele doua seturi, ambii tenismeni si-au adjudecat cate un punct la general. In decisiv, cand tabela arata scorul de 2 la 2, ibericul s-a accidentat la picior, dar a continuat meciul, avand un disconfort vizibil. Intr-un final, canadianul a profitat de trei servicii pierdute de jucatorul spaniol si a invins cu 6 la 2.

In runda urmatoare a competitiei s-a calificat si Novak Djokovic. Liderul mondial l-a eliminat pe elvetianul Stan Wawrinka, care practic nu i-a opus rezistenta. Sarbul s-a impus cu un dublu 6 la 2, punand punct duelului dupa o ora si 15 minute de joc.

In sferturile de finala, Denis Shapovalov se va confrunta cu norvegianul Casper Ruud, in timp ce Novak Djokovic are programata partida cu Felix Auger-Aliassime din Canada.