Totul sau nimic pentru nationala Moldovei. Tricolorii vor disputa in aceasta seara cel mai important meci din istoria fotbalului nostru. Elevii lui Serghei Clescenco sunt obligati sa invinga in deplasare reprezentativa Cehiei pentru a obtine o calificare istorica la Campionatul European. Adversarii nostri au probleme in interiorul echipei, trei fotbalisti fiind exclusi din lot inaintea partidei, pentru ca sambata s-au distrat intr-un club de noapte.

Publicat:21.11.2023, 01:16

Serghei CLESCENCO, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI: “N-am stiut ca o sa ajungem la ultimul meci in care sa se decida cine se califica la turneul final. Acesta este fotbalul, din acest motiv fotbalul este interesant.”

Vitalie DAMASCAN, ATACANTUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Toti coenstientizam importanta acestui meci, dar preferam sa nu punem multa presiune asupra noastra, pentru ca presiunea nu ne face bine.”

Membrii nationalei Moldovei au ajuns in Cehia sambata, ieri avand loc antrenamentul oficial dinaintea confruntarii. Serghei Clescenco ii are la dispozitie pe toti cei 25 de fotbalisti convocati.

Serghei CLESCENCO, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Sper ca toti cei 11 jucatori care vor iesi pe teren vor face maxim pentru victorie. Cum am mai spus, ar fi o victorie istorica.”

Vitalie DAMASCAN, ATACANTUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Nu vrem sa ne gandim ce va fi dupa meci. Iesim motivati, iesim cu gandul sa dam totul pe teren.”

Cehii au probleme de lot inaintea partidei. Pe langa faptul ca cel mai bun atacant al echipei, Patrik Schick, este accidentat, la fel ca si Ladislav Krejci, nationala antrenata de Jaroslav Silhay a exclus ieri din lot trei titulari. Este vorba de Jakub Brabec, Vladimir Coufal si Jan Kuchta, cei trei fiind filmati sambata seara intr-un club de noapte din Olomouc, unde se va juca partida contra Moldovei. Cel putin unul dintre ei parea in stare de ebrietate. Fotbalistii au fost exclusi din cantonament.

Jaroslav SILHAVY, SELECTIONERUL NATIONALEI CEHIEI: “Pentru mine este o mare dezamagire, dar si o situatie complicata. Asemenea lucruri care au loc in jurul echipei nu puteau fi rezolvate altfel. ”

Serghei CLESCENCO, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Acestea sunt problemele lor, in echipa lor. Ce se intampla si cum o sa treaca peste depinde de staff-ul tehnic. Stiu ca au multi jucatori si ii pot inlocui pe fiecare.”

In ciuda problemelor, Cehia este favorita incontestabila la victorie, desi in primul meci cu Moldova, jucat la Chisinau, a fost 0 la 0. La casele de pariuri, coeficentul nationalei noastre la victorie variaza intre 12 si 15, ceea ce inseamna ca pariind 100 de lei pe succesul Moldovei, castigul ar fi de peste 1000 de lei. Comparativ, o victorie a cehilor are cota maxima 1,5, adica un asemenea scenariu ofera un profit de cel mult 50 de lei, in cazul unei mize de 100 de lei. Meciul cat o finala pentru tricolori se va juca incepand cu ora 21 si 45 de minute, pe arena Andruv din orasul Olomouc. Arbitrul central al partidei va fi elvetianul Sandro Scharer. In cazul unei victorii, Moldova va acumula 13 puncte, cu unul mai mult decat Cehia, si se va califica in premiera la EURO de pe treapta secunda. Adversarii nostri se vor multumi si cu un egal pentru a obtine un loc la Europeanul din Germania. Celalalt bilet a fost adjudecat de Albania, care cel mai probabil va castiga grupa. Insulele Feroe si Polonia nu mai au sanse la calificare.