Zimbru Chisinau a urcat provizoriu pe locul intai in play-off-ul SuperLigii, dupa o victorie convingatoare astazi, 3 la 0 in fata celor de la Milsami. Maine urmeaza duelul principalelor candidate, Sheriff urmand sa primeasca vizita celor de la Petrocub.

Publicat:18.03.2023, 19:03

Intr-un nou format, cu play-off si play-out in prima liga a fotbalului moldovenesc, lupta pare a fi incinsa din ce in ce mai tare. Zimbru Chisinau ataca un prim titlu de campioana dupa o pauza de 23 de ani. Dupa un prim egal cu Sfantul Gheorghe, astazi galben verzii i-au invins pe cei de la Milsami. Chiar daca meciul a fost destul de strans, Zimbru s-a impus cu un scor categoric de 3 la 0. Jaimacanul Kenroy Campbell a fost cel care a deschis scorul in prima repriza.

Milsami a incercat sa revina in joc dupa pauza cand putea egala, insa Puntus a ratat din postura de 1 la 1 cu portarul. In schimb capitanul zimbrilor, Stefan Burghiu, a fost mai precis si a marit avantajul galben verzilor, cu o lovitura de cap.

Scorul final a fost stabilit de catre Alexandru Dedov, care a fructificat un penalty obtinut de Sidorenco. Zimbru se impune astfel cu 3 la 0 si urca pe primul loc dupa 2 etape, avand 4 puncte la activ. Maine insa zimbrii pot fi detronati, in cazul in care in derby-ul dintre Sheriff si Petrocub se va impune una dintre echipe si va aduna 6 puncte. Ieri, intr-un alt meci din play-off, Sfantul Gheorghe a remizat 1 la 1 cu FC Balti. Pentru gazde a inscris Vadim Pairelli, iar baltenii au egalat in urma unui autogol.