In ultimele 24 de ore salvatorii si pompierii au fost solicitati in 37 situatii pentru a efectua lucrari de deblocare si tractare a autoturismelor, inclusiv 8 in capitala.

Publicat:12.01.2019, 08:22

Potrivit informatiei Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, în ultimele 24 de ore salvatorii si pompierii au fost solicitati în 37 situatii pentru a efectua lucrari de deblocare si tractare a autoturismelor blocate inclusiv 8 interventii în mun. Chisinau.

Angajatii Inspectoratului au venit în ajutor oamenilor aflati în dificultate în urmatoarele raioane: Orhei, Cahul, Cantemir, Leova, Cimislia, Hîncesti, Basarabeasca, Rezina, Causeni, Stefan Voda, Criuleni, Anenii Noi dar si UTA Gagauzia.

Mai mult, în seara zilei de ieri conducerea IGSU în comun cu fortele Ministerului Apararii si Clubul de Automobilisti Terra Valahia au efectuat patrularea a unsprezece trasee nationale, dar si regionale pentru a interveni la deblocarea a unitatilor de transport în caz de necesitate. Patrularea a fost efectuata pe mai multe trasee inclusiv Chisinau – Hâncesti – Leova, Chisinau- Leuseni, Chisinau – Nisporeni, Chisinau  - Straseni, Chisinau – Varnita – Anenii Noi, Rezeni – Cainari, dar si Vadul lui Voda - Criuleni.

În total, la lucrarile de interventie din cadrul IGSU au fost antrenati 445 salvatori si pompieri, si 141 unitati de tehnica speciala. Conform informatiei Administratiei de stat a drumurilor, pe drumurile magistrale, republicane si regionale s-au efectuat lucrari de deszapezire. La lucrarile de împrastierea materialului antiderapant pe partea carosabila au fost implicate 385 unitati de tehnica si 330 persoane, fiind împrastiate circa 3364 tone de material antiderapant. La moment, nu sunt raportate drumuri blocate, se circula în conditii de iarna.

Conform datelor operative, colectate de la furnizorii de energie electrica în urma precipitatiilor care au avut loc pe data de 11 ianuarie, au fost deconectate partial 14 localitati din 5 raioane. Ieri, 11 ianuarie, catre orele 21:00 toate localitatile au fost reconectate la energia electrica. Celula de criza creata în cadrul IGSU va monitoriza în continuare situatia din tara. În situatii de urgenta cetatenii sunt rugati sa apeleze Serviciul Unic 112.