Politia si autoritatile germane sustin ca in fata ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident legat de securitate in ziua in care MAEIE spunea ca ambasada noastra din capitala germana si-a sistat activitatea ca urmare a unor proteste anuntate de un grup de cetateni turci.

Publicat:14.09.2018, 11:39

Comunicatul emis de ambasada Germaniei de la Chisinau:

"Conform politiei si autoritatilor germane de securitate acum o saptamâna (pe data de 7.9.) în fata Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate.

Reactiile si relatarile contrare în presa sunt eronate. Declaratiile false de acest gen pericliteaza încrederea cetatenilor Republicii Moldova în informatii verificabile si fondate pe dovezi. Acestea nu corespund standardelor europene si scot în evidenta importanta profesionalismului si independentei mass-media."

Comunicatul emis de MAEIE acum o saptamana:

"Urmare a unor actiuni anuntate de un grup de cetateni turci, dar si a unor semnale de amenintare si posibile agresiuni în privinta Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin si Consulatul General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate masuri speciale de sporire a securitatii. 

Pe perioada manifestatiilor misiunea diplomatica de la Berlin si-a sistat temporar activitatea. Fortele de ordine asigura securitatea misiunilor diplomatice."

Astazi, contactati de Pro TV, responsabilii de la MAEIE ne-au spus ca vor reveni cu o reactie.