Avocatul fostului premier sustine in continuare ca acest dosar este cu vicii de procedura si ca sentinta ceruta de procuror ar fi o rusine pentru intreaga tara.

Publicat:22.06.2016, 11:56

Igor POPA, AVOCATUL LUI FILAT: " Aceasta cerinta din partea procurorului cu 19 ani de inchisoare si confiscarea averii este o rusine pentru intreaga tara. Un astfel de dosar unde lipsesc probe si sunt incalcate drepturile lui Filat (...) nu trebuie sa iti permita bunul simt sa vii sa ceri in judecata 19 ani. Acest dosar penal e cu multe incalcari si vicii de procedura. Am atras atentia instantei si sper ca am fost auziti. Daca o sa aveti posibilitatea sa cititi pledoaria, o sa vedeti ca 90 la suta din acest dosar e cu probe nepertinente, nemaivorbind ca procurorul a mers doar pe presupuneri. Nu exista probe colaborate impreuna. In mare parte, este un martor Ilan Shor care, la randul sau, este o persoana dubioasa. El nu poate fi martor, ci mai degraba invinuit. Sunt doua persoane care incearca sa faca tot posibilul ca Filat sa ajunga in puscarie. Ea (n.red. Adriana Betisor, procuror) a cerut maxim din posibilitatea cumului total."

"Mentiune la starea lui Filat. Desi s-a anuntat ca a iesit din greva foamei, acest pas l-a facut in mod nevoit. Nu avea alta alternativa, medicii l-au impus spre picuratori. El in continuare nu are incredere in actul de justitie, doreste sa aiba parte de un proces echitabil. Astazi el nu a fost in stare sa inteleaga ce se petrece in instanta. Noi consideram aceasta un abuz, un tratament inuman si fac apel la toate organizatiile internationale. Mai devreme sau mai tarziu, acest dosar va fi facut public si o sa va convingeti ca ceea ce s-a intamplat e un abuz facut la comanda de anumiti actori. "


Procurorul Adriana Betisor a declarat la incheierea sedintei ca cere 19 ani de inchisoare pentru Vlad Filat, solicitand de asemenea si o amenda de 60 de mii de lei.

*Sursa Foto: privesc.eu


Procurorii CER 19 ani de inchisoare si 60 000 de lei amenda pentru Vlad Filat. Ultima sedinta va fi luni, fostul premier isi va spune ultimul cuvant - FOTO