Renato Usatii a venit la primaria Balti cu tot cu zestre. Astazi el a fost investit in functie si chiar din prima zi si-a adus imprimanta si calculator nou. Si daca in campanie era prietenos si deschis cu presa, astazi proaspatul primar a refuzat sa arate jurnalistilor biroul sau. Renato Usatii a refuzat sa comenteze si despre ceasurile si costumele sale scumpe, despre care ne vorbea cu mare mandrie in campanie.

Publicat:02.07.2015, 07:33


Renato Usatii a primit mandatul de primar chiar de la presedintele CEC, Iurie Ciocan, care a venit personal la Balti. Si daca in campanie Usatii se arata optimist si increzator in fortele sale, astazi i-a mai scazut din elan. S-a plans pe bugetul mic si lipsa de fonduri.


Renato USATII, PRIMAR BALTI: “500, 135 de milioane noi putem sa le gestion. Mi-o spus ca nu este nimic, o sa vedem.”


Chiar si asa spune ca nu va cheltui din banii proprii pentru nevoile orasului mai mult de 2 milioane de euro pe an. In acelasi context el a refuzat sa discute despre accesoriile scumpe pe care le poarta.


Renato USATII, PRIMAR BALTI: “Nu aveti grija de ceasurile si costumele lui Usatii, Usataii poate sa va spuna ca anual va cheltui nu mai mult de 2 milioane de euro la Balti... De ce asa de putin? Ei daca mergeti sa munciti cu mine la Moscova.


A promis ca nu va folosi masina de serviciu, de model Skoda, pentru ca spune ca se simte bine si in Range Roverul sau. Iar pentru a economisi din bugetul local, toate deplasarile de serviciu le va plati din propriul buzunar.


Renato USATII, PRIMAR BALTI: “Stii Usatii nu calatoreste cu businessclas, nu pentru ca sa fie mai departe de popor, ci pentru ca nu incape...”


Odata ce a fost numit oficial primar, chiar de astazi a inceput sa-si amenajeze biroul. Si pentru inceput si-a adus tehnica noua.

Inainte de sedinta festiva Usatii impreuna cu functionarii si consilierii de la primarie au depus flori la monumentul lui Stefan cel Mare. Proaspatul primar a precizat ca domnitorul este un model pentru el si chiar a citit despre viata si activitatea lui. Totusi intrebat de anii de domnie, Usatii s-a cam incurcat.


Renato USATII, PRIMAR BALTI: “1504 plus inca 47 de ani... Daca vreti sa facem un test eu o sa ma pregatesc si hai sa-l facem...” 


Oxana GORUN, REPORTER PRO TV: “Usatii s-a plans ca nu este usor sa fii primar, bugetul este mic, iar probleme multe. Numai in ultimele zile a primit sute de scrisori. Totusi primul lucru pe care-l va face este sa dea afara o parte din functioanarii de la primarie. Spune ca a luat aceasta decizie dupa multe plangeri de la oameni.”


Sa vedem ce o sa faca...”


Renato Usatii a devenit cunoscut dupa ce a inceput sa organizeze concerte, aducand in tara artisti din Rusia, care iau onorarii de mii de euro. In presa s-a scris si Renato Usatii a avut relatii cu lumea interlopa. Anul trecut cu doua zile inainte de alegerile parlamentare el a plecat la Moscova, dupa ce instanta l-a scos din cursa, motivand ca ar fi folosit in campanie bani de peste hotare. In luna mai Usatii a revenit, participand la alegerile locale pentru primaria din Balti, pe care le-a castigat din primul tur. 

 Sursa Foto: privesc.eu