Cinci moldoveni au pus pe roate o schema ca din viitor. Acestia confectionau echipamente sofisticate si creau carduri-clone, iar cu ele storceau bani din bancomatele de peste hotare. Oamenii legii spun, totusi, ca din tara nu furau. De ce? Inca nu este clar. Indivizii au fost retinuti, iar politia incearca sa dea si de complicii lor.

Publicat:11.10.2018, 10:08


Oamenii legii au facut perchezitii la domiciliile suspectilor, de unde au ridicat 23 de mii de euro, aproape o mie de dolari si 13 mii de lei. Totodata au dat acolo peste trei masini de lux. Vinerea trecuta, cinci persoane implicate in aceasta schema au fost retinute. 

Veceslav MANOLE, SEF SECTIEI URMARIRE PENALA, IGP: “Un barbat de 33 de ani isi desfasura activitatea intr-un apartament din capitala. Suspectul clona cardurile prin diferite modalitati.”

Cu ajutorul unui utilaj performant, suspectii fabricau mici placute, care erau ulterior folosite la bancomatele de peste hotare. Copiau datele de pe card, iar cu ajutorul unei micro camere inregistrau pin-codul. 

Alexei BACOS, SEF DIRECTIA INVESTIGAREA FRAUDELOR ECONOMICE, INI: “Cunosteau foarte bine tot procesul de confectionare si aplicare a acestor carduri, precum si sistemul bancar. La moment se conlucreaza cu organele de drept din exterior prin Interpol pentru a stabili toata reteaua.” 

Oamenii legii nu exclud ca ar mai fi persoane implicate in aceasta schema. Cati oameni au avut de suferit, dar si cati bani au reusit sa sustraga suspectii se va stabili in urma anchetei.

Nicu SENDREA, PROCUROR: “Aceasta actiune este una complexa si nu a fost realizata de unii singuri, dar mai sunt verificate si alte aspecte procesoare si de calificare a acestor actiuni.” 

 Doua dintre persoanele retinute au figurat anterior in dosare penale tot din acelasi motiv. Daca vor fi gasiti vinovati suspectii risca pana la opt ani de inchisoare.