La sfarsit de toamna, cand orasul devine tot mai sumbru, o pictorita din capitala a decis sa aduca mai multa culoare pe strada pe unde trecea zilnic. Asa ca si-a suflecat manecile si in doua saptamani a transformat peretele parcului de troleibuze numarul 1 intr-o adevarata opera de arta. Desenul 3D a impresionat trecatorii, unii insa si-ar fi dorit sa vada culori mai aprinse.

Publicat:30.11.2019, 08:00

Ina Beregoi trece zilnic pe drumul din fata parcului de trolebuze, iar zona i se parea cam lipsita de culoare. Asa ca tanara, care practica arta grafitti, si-a zis ca vrea sa transforme peretele din fata parcului, iar o data cu acesta si dispozitia trecatorilor.  

Ina BEREGOI, ARTIST GRAFFITI: “Initiativa a venit din partea organizatiei URBAN SPIRIT, iar directia Regie Transport Electric Chisinau a fost de acord cu ideea noastra si ne-a dat posibilitatea sa desenam. Aici am desenat eu si un pictor roman.”

Desenul reda detalii ale spatiului cosmic si creeaza o iluzie optica.  

Trecatorii spun ca le place schimbarea, doar ca ar vrea sa vada culori mai aprinse.

Reprezentantii Directiei Regie Transport Electric Chisinau spun ca initiativa pictoritei a fost binevenita, deoarece demult voiau sa dea cladirii un aspect mai modern.

Toate materialele necesare au fost oferite de institutie. Nu este pentru prima data cand pictorita infrumuseteaza peretii cladirilor vechi. Lucrarile ei pot fi vazute pe strada Pan Halipa, dar si Grigore Vieru din capitala.