La o saptamana dupa ce Iurie Luncasu a fost gasit fara suflare pe un camp de langa Chisinau, un prieten de-al acestuia a iesit cu declaratii in fata presei. Barbatul a spus ca nu a vorbit niciodata cu omul de afaceri despre Vlad Plahotniuc si ca nu stie in ce relatii erau cei doi. Afirma, insa, ca in ultimul timp Luncasu era descurajat si ca avea probleme de sanatate.

Publicat:23.08.2019, 19:32

Igor FRAIHMAN, PRIETENUL LUI IURIE LUNCASU:“ Ne-am adresat avocatilor pentru ca acestia sa examineze ce s-a scris in presa, in ultima perioada, care ar fi putut cauza tragedia.“

Igor Fraihman sustine ca de 40 de ani era prieten cu Iurie Luncasu. Afirma ca omul de afaceri suferea de o boala, iar in ultimul timp, din cauza unor informatii aparute in presa, fara a preciza la ce se refera, starea acestuia s-a inrautatit. 

Igor FRAIHMAN, PRIETENUL LUI IURIE LUNCASU:“De bine de 20 de ani el suferea de scleroza, o boala neorologica foarte complicata.

- Credeti ca el a facut asta din cauza jurnalistilor?

- Cred ca asta a influentat intr-o masura oarecare. In ultimul timp era suparat si abatut. Nu puteam sa dam o calificare juridica a ceea ce s-a intamplat. “

Intrebat despre relatiile cu Vlad Plahotniuc, barbatul a declarat ca nu a vorbit niciodata cu omul de afaceri despre el.

Igor FRAIHMAN, PRIETENUL LUI IURIE LUNCASU:

“ - In ce relatii era domnul Luncasu cu Vladimir Plahotniuc?

- Eu nu stiu, de la el nu am auzit niciodata, noi am petrecut mult timp impreuna, weeken-duri, sarbatori, dar niciodata nu am discutat pe aceasta tema.

 - A lasat un biletel despre Casa Alba?

- Eu nu stiu nimic.”

Iurie Luncasu a fost gasit fara suflare pe 17 august, pe un camp in apropiere de Chisinau. Oamenii legii au fost alertati de soferul acestuia, care a declarat ca omul de afaceri s-ar fi impuscat din arma pe care o detinea legal. Prima versiune anuntata de politisti a fost un suicid, cateva zile in urma, insa, Procuratura Generala a pornit un dosar penal pentru omor intentionat.

Oamenii legii spun ca nu au identificat niciun suspect pana acum. Anterior presa a scris ca Iurie Luncasu ar fi un apropiat al lui Vlad Plahotniuc si ca el detinea mai multe case si apartamente in capitala. Printre acestea si asa-zisa Casa Alba, un imobil de lux despre care anterior se spunea ca ar apartine fostului lider PD.