Dupa ce au petrecut ieri toata ziua pe aeroport, pasagerii de pe cursele Wizz Air spre Londra si Bolgna au plecat spre seara acasa. De nevoie, o parte din ei si-a prelungit vacanta pentru a nu pierde banii platiti pentru bilete si vor zbura la destinatie abia peste zece zile. Cei care s-au grabit sa ajunga la munca insa, au plecat cu autocarele. Administratia Aeroportului Chisinau a anuntat astazi ca toate pistele au fost curatate, iar traficul a fost restabilit.

Publicat:12.01.2019, 13:17


Adrian Druga urma sa se imbarce ieri dimineata in avionul de pe cursa Chisinau-Londra, asa ca la ora 4, acesta era deja la aeroport. Acolo i s-a spus insa ca zborul se amana, ca la amiza cursa sa fie anulata.

Adrian DRUGA, PASAGER: "A zis ca el nu poate sa zboare, din cauza ca pista nu este curatata. Ei noua ne-au spus ca astazi o sa zburam. La urma compania WizzAir a spus ca nu mai zboara, ca timpul de afara nu le permite."

Barbatul povesteste ca a stat pe aeroport mai bine de 15 ore in speranta ca aeronava va decola totusi, insa fara succes. Reprezentantii companiei Wizz Air i-au oferit un bilet pentru o alta cursa pe data de 22 ianuarie, pentru el este insa prea tarziu, asa ca a decis sa plece la Londra cu autocarul.

Adrian DRUGA, PASAGER: "Nu mai zburam cu alta cursa, pentru ca WizzAir ne da cursa dupa data de 20 ianuarie.// Mi-am comandat bilet la autocar ca sa plec la Londra, o sa pierd o saptamana de serviciu."

Si Ion Dudca urma sa ajunga ieri la Londra cu aceeasi aeronava. Astazi trebuia sa fie la munca deja, insa si-a anuntat seful ca va intarzia pana pe 22 ianuarie. Cei de la Wizz Air i-au spus ca mai devreme de aceasta data nu au bilete disponibile, asa ca barbatul s-a conformat si si-a prelungit vacanta cu inca 10 zile. 

Ion DUDCA, PASAGER: "Am stat acolo de la 6 dimineata pana la 6 seara.Site-ul care trebuie sa aplici pentru WizzAir nu functioneaza, unde sa scrii si unde sa intorci banii nimeni nimic nu stie. O sa stau si o sa astept data de 22."

Reprezentantii Artoportului spun ca astazi traficul aerian a fost restabilit, astfel ca nicio cursa nu a fost anulata. Doar doua aeronave au aterizat cu o intarziere de pana la o ora. Potrivit lor, pistele, caile de rulaj si peronul au fost curatate asa ca aterizarea si decolarea aeronavelor este permisa.

Ieri, cei de la compania Wizz Air, spuneau ca din cauza vantului puternic si a ninsorii, au fost anulate cursele Chisinau – Londra si Chisinau – Bologna, iar pasagerii pot sa aleaga intre o rezervare noua, gratuita la un zbor alternativ in limita disponibilitatii sau sa le fie intorsi banii pentru bilet. Din aceasta cauza, acolo s-a iscat ieri un adevarat scandal, mai ales dupa ce compania a anuntat ca oamenii vor putea zbura abia peste cateva zile.