Sedinta de judecata de la judecatoria Botanica privind decretul semnat de Igor Dodon de retragere a cetateniei lui Traian Basescu, s-a amanat din motiv ca presedintele tarii nu s-a prezentat.

Publicat:30.05.2017, 05:56

"Igor Dodon nu s-a prezent, astfel sedinta s-a amanat pentru data de 30 iunie. Speram ca de aceasta data citatia sa ajunga si la Presidentie. Astazi urma examinarea fondului cauzei. Vom continua lupta.", a declarat avocatul fostul presedinte roman, Traian Basescu. 

Ultima sedinta de judecata in procesul pe care Traian Basescu i l-a intentat lui Igor Dodon privind anularea cetateniei moldovenesti s-a incheiat cu... inlocuirea magistratului.

Decizia a fost luata dupa ce reprezentantul lui Dodon a inaintat o cerere de recuzare a judecatorului de caz, Viorica Puica. Igor Dodon a invocat ca prin admiterea cererii de suspendare a decretului care anula cetatenia moldoveneasca, judecatorul s-a antepronuntat asupra fondului cauzei.

Asta a spus avocatul fostului presedinte roman pentru Mediafax, care a declarat ca recuzarea este neintemeiata.

Traian Basescu a ramas fara cetatenie la inceputul lunii ianuarie. Acordarea acesteia s-a facut cu incalcari, a invocat presedintele Dodon.