38 de grade la umbra. Atat au aratat astazi termometrele, in a 5-a zi de canicula. Toropiti de caldura, oamenii au cautat racoare. Unii, au mers la piscina, unde au gasit cu greu un loc sub soare, altii au iesit la iarba verde si au facut gratare, de parca parjolul de-afara nu era destul. Mai greu le-a fost celor care pe asa o vreme torida, au muncit.

Publicat:25.07.2015, 14:55

Pe canicula cel mai bine e sa stai in piscina unde e racoare. Asa si-au zis astazi mai multi locuitori ai capitalei care au dat iama in stranduri. Din cauza aglomeratiei, umbrele si sezlong-uri nu au ajuns pentru toti.

“Am venit din Romania si e foarte ok aici la voi, un pic in vizita, un weekend prelungit, vacanta, soare, totul e superb”

“Nu sunt umbrele, stau copii fara umbrele, toate umbrelele sunt ocupate, intrebam si nu vor sa dee, nu dau raspuns, inchid usa.”

Dupa ce s-au scaldat in piscina, oamenii s-au racorit si cu o bere.


“Ma bucur ca am venit aici, voi mai veni. Cu o bere si in apa, trebuie sa prinb bronzul. -Beti bere pe caldura asta si dupa in apa? Da de ce nu, pe racoare trebuie sa bei ceva -Nu prea se recomanda -Nu se recomanda, da cere organismul, cere si gatisorul sa nu il deochi”

Unii au combinat astazi utilul cu placutul. Au mers in parc la racoare pentru a sarbatori o zi de nastere. 

“Aerul tare este cald, va spun drept. -Cum va racoriti? Nu avem cum, este interzis, chiar am vrut, in schimb beau bere, da nici macar asta nu este rece”

Nu doar caldura le-a dat batai de cap oamenilor. Dupa cateva halbe de bere, problemele tarii devin foarte importante.

"Gazul sa nu se scumpeasca, sa traiasca lumea cu posibilitati. Asta nu este Europa, eu stiu cum sa traieste acolo.

"Nu toti insa au putut astazi sa se racoreasca, desi s-au topit la soare. Muncitorii de pe santiere nu au tinut cont de temperaturile caniculare."

“Trebuie sa lucram, acasa familia trebuie hranita Cum va protejati de soare? -Iaca ne punem in cap cate o palarie. Asta ne este profesia”

“Lucram si nu atragem atentia la soare, frig sa nu fie.-Rezisti sa stai in soare?Da, fara probleme, suntem tineri, energici, dornici de lucru.Cum te racoresti? -Apa din frigider, de la robinet, cu cei mai invarsta e mai problematic, dar la noi nu e problematic”

Codul portocaliu emis ieri de meteorologi expira luni. Chiar si asa temperaturile nu cedeaza. Pana la mijlocul saptamanii viitoare maximele nu vor cobori mai jos de 35 de grade.