Lucrarile de pe santierul de pe strada Miron Costin din capitala, unde acum o luna s-a surpat pamantul, ar putea fi reluate in aceasta saptamana. Viceprimarul Nistor Grozavu a anuntat ca urmeaza sa fie prezentata expertiza proiectului, dar si o solutie care ar permite continuarea constructiei.

Publicat:04.07.2016, 14:03

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR CHISINAU: “Este posibil ca rezultatele expertizei proiectului sa fie finalizate in aceasta saptamana, asa ca este posibil ca lucrarile sa inceapa. Nu pot spune cu certitudine ca aceasta se va intampla chiar acum, dar asa sunt prognozele.”

Astazi pe santier se faceau lucrari de excavare. Potrivit viceprimarului, santierul nu a fost inchis  in totalitate, doar in zona unde s-a surpat pamantul. Incidentul s-ar fi produs din cauza ca s-au inlocuit placile de beton cu unele din fier. Acum, urmeaza sa fie prezentata o alta solutie si ulterior aprobata. Nistor Grozavu a prezentat astazi si rezultatele inspectiei facute pe celelalte santiere din capitala.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR CHISINAU: “La moment pericole de prabusire nu sunt. careva probleme la 4 santiere. Pe strada calea orheiului 28/1 deasemenea au fost depistate taluzurile sunt executate neconforma. Aici a fost sesizata inspectia de stat in constructii.”

Acum aproape o luna, scarile unei banci din sectorul Rascani al capitalei s-au surpat in urma unor sapaturi pe santierul din preajma. Pentru cateva zile institutia a fost inchisa. Aceasta a fost redeschisa dupa ce s-a facut o noua intrare. Pe Strada Miron Costin urmeaza sa fie ridicat un bloc de locuit.

Constructia a starnit nemultumirile locatarilor inca de la inceput. Aici lucrarile sunt efectuate de catre trei companii, iar beneficiar este proprietarul unui lant de supermarketuri din oras. In urma incidentului a fost deschis un dosar penal pentru executarea necalitativa a lucrarilor.