Culorile tricolorului au impanzit astazi capitala. Cu baloane, pancarte si un drapel de cativa metri, zeci de mii de oameni, au marsaluit prin capitala, cerand unirea Moldovei cu Romania. Marcand astfel 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Pe tot parcursul marsului, mii de politisti au asigurat ordinea publica. Nu s-a trecut insa fara incidente.

Publicat:27.03.2016, 10:59

Oamenii s-au adunat in scuarul teatrului de Opera si Balet, de unde au mers pe jos spre gara. Cu baloane, si un drapel de cativa metri, manifestantii au marsaluit scandand lozinci unioniste. Pe drum au facut si mici pauze, nu s-au odihnit insa, ci au sarit in sus. 


„Cine sare vrea unire, hei, hei, hei! “

In tot acest timp ei au fost supravegheati de doua mii de politisti, care erau ochi si urechi ca nimic sa nu se intample. Totusi au fost cateva altercatii intre participantii la mars si un grup de activisti, care au fluturat cu pancarte pe care scria, Unionisti, deci tradatori.

“Fascistule!” Coloana kilometrica de oameni a blocat traficul de pe bulevardul Stefan cel Mare si strada Ismail. 


“20! 20! mai activ fluxul în trafic! 

Participantii la mars cred ca  unirea cu Romania este salvarea pentru Moldova. 


La mars au venit si mai multi romani.


“Am stat o ora la vama, pentru ca sa trec de la mine in tara, la mine. .. 

“Sunt cu sotul si copilul. Luptam pentru reunirea...” 

Si unii moldoveni care muncesc ani buni in Italia, au venit acasa ca sa participe la marsul Unirii.


Constantin CODREANU, MEMBRU AL GRUPULUI DE INITIATIVA “Cel mai mare mars de pana acum.” 

Potrivit organizatorilor la mars au participat 50 de mii de oameni, politia insa vorbeste despre cifra de 7 mii. 98 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania a fost marcat nu doar prin marsul de astazi. In ajun, mai multi elevi de la liceul Ion Creanga din capitala au organizat un flashmob cu aceasta ocazie.

---------------------------------------------------------------

UPDATE 14:51 Marsul unirii a ajuns la Gara Feroviara. La eveniment a venit si interpretul Ricky Ardezianu, acesta a cantat melodii despre patrie.

UPDATE 14:28 Marsul unionist a ajuns in apropiere de Academia Stiinte. Inarmati cu tobe, steaguri si baloane oamenii striga: "Basarabia e Romania", "Armata rusa afara"

UPDATE 14:05 Oamenii adunati striga "Unire", " Traiasca, traiasca si infloreasca, Moldova, Ardealu si tara romaneasca". 

Marsul de astazi este organizat de mai multe organizatii unioniste. Destinatia finala a marsului va fi gara feroviara din Chisinau. Din cauza alertei cu bombe de la Palatul National s-au luat masuri sporite de securitate. Genistii au verificat cladirea si s-a dovedit a fi o alarma falsa. 

Ulterior, si la gara s-a inregistrat o alerta cu bomba, in urma unui telefon primit dupa pranz. Verificarile politistilor au stabilit ca si aceasta alerta era falsa.

*poze privesc.eu