Parlamentul ramane de neclintit. Astazi, majoritatea si-a mentinut votul in privinta Codului Audiovizulului, intors in plen de presedintele Igor Dodon. Acesta spunea ca noua lege va monopoliza spatiul informativ de la noi cu programe americane. Astazi, deputatii socialisti i-au tinut partea.

Publicat:08.11.2018, 14:25

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Presa spune ca nu este gata tehnic si juridic sa faca fata acestui nou cod. Puteti informa cine din televiziuni este gata.”

Corneliu MIHALACHI, DEPUTAT PDM: “Nu toti radiodifuzorii s-au declarat incapabili. Ce va referiti la productia autohtona deja este implementat acum si majoritatea radiodifuzarilor s-au conformat. “

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Imixtiune directa a politicului in chestiunea redactionala. Este o incalcare a normelor internationale.”

Cu 53 de voturi pentru, documentul a fost revotat. Autorii spun ca proiectul respecta toate normele europene. La inceputul acestui an, Dodon a fost suspendat din functie pentru ca a refuzat sa promulge legea care interzice retransmiterea emisiunilor politice, analitice, militare si informative din Rusia.