Politia nationala sarbatoreste astazi 27 de ani. Cu aceasta ocazie, un eveniment a fost organizat cu mult fast intr-un hotel de lux, din capitala. Cei din conducerea MAI au tinut discursuri inflacarate si s-au laudat cu reusitele. Sindajele recente arata ca 37 la suta din moldoveni, nu au incredere in politia nationala.

Publicat:18.12.2017, 18:11


Cei mai buni politisti au fost premiati cu medalii si diplome. Patru au obtinut marele titlul de “Politistul Anului”, printre care si o femeie. Cu mult fast, intr-un hotel de lux din capitala, cei din conducerea MAI au venit sa sarbatoreasca, dar nu inainte de a tine discursuri.

A participat si prim-ministrul, Pavel Filip, care a enumerat reusitele politiei. Iar ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, s-a laudat ca imaginea politistilor a devenit mai buna, in ultimii ani.

Totusi, situatia nu este la fel de buna cand vine vorba despre increderea pe care o au cetatenii in politisti. Mai mult de o treime din moldoveni spune ca nu are acest sentiment. Artisti autohtoni au fost invitati sa cante la eveniment, iar paharele au fost pline cu vin.

De ziua lor, politistii spun ca meseria pe care au ales-o nu este deloc usoara. Multi au recunoscut ca le mai lipseste cate ceva. Astazi, se implinesc 27 de ani de la crearea Politiei Nationale.