In jur de 98 la suta dintre locuintele Moldovei au fost vizitate de recenzori si, prin urmare, numarate. Sunt datele preliminare despre recensamantul din aceasta primavara. Numarul moldovenilor numarati deocamdata nu se cunoaste, iar autoritatile pornesc intr-o saptamana ancheta de control.

Publicat:09.06.2014, 10:08


Datele preliminare oferite astazi de Biroul National de Statistica arata ca recenzorii au ajuns in peste 1 milion 225 de mii de locuinte ( 122521 locuinte). Nu toti au fost dispusi sa raspunda la intrebari, inregistrandu-se astfel 21279 de refuzuri. Autoritatile afirma ca recesamantul a fost cu succes, iar datele se vor incadra in marja de eroare de procente.

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL NATIONAL DE STATISTICA: " In luna decembrie urmeaza sa fie prezentate toate datele despre numarul populatiei. 95-98 la suta din locuinte sicred ca la populatie tot ne incadram in marja de eroare."


Pe parcursul perioadei de recenzare, la Biroul National de Statistica au ajuns in jur de 1000 de sesizari.

Intr-o saptamana, adica in perioada 16-29 iunie va avea loc ancheta de control, pe un esantion de 0,8 la suta din total.

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL NATIONAL DE STATISTICA: "Ancheta de control va raspunde la erorile de acoperire si la cele de continut." 


Recensamantul s-a desfasurat in perioada 12-24 mai. Totalurile vor fi facute in decembrie, si nu vor contine doar datele colectate acum, ci si cele ale altor autoritati cum ar fi Registru sau Ministerul de Interne. Pentru numaratoare s-au cheltuit 89 de milioane de lei.