Procesul in care Ilan Sor este judecat pentru fraudele de la BEM este aproape de final. Astazi, au fost audiati 4 din cei 6 martori ai apararii - fostul presedinte al consiliului de administrare al Bancii de Economii, Viorel Birca si cativa fosti angajati ai institutiei. Ilan Sor spera sa fie achitat.

Publicat:12.06.2017, 11:15

Ilan SOR, PRIMAR ORHEI: “- Numai judecatorul si Dumnezeu stie.”

Asa a raspuns Ilan Sor, intrebat daca se asteapta la o decizie a instantei pana pe 22 iunie. Atunci se implineste un an de cand primarul de Orhei se fla in arest la domiciliu, iar daca judecatorii nu se pronunta pana atunci, edilul va fi eliberat. Cat despre declaratiile martorilor la sedinta de astazi...

Ilan SOR, PRIMAR ORHEI: “-Au spus acelasi lucru pe care noi l-am tot repetat, au confirmat nevinovatia noastra. Nu putem sa va divulgam ce au zis mai exact, dar absolut toti martorii au sustinut depozitiile noastre.”

Niciunul dintre martori nu a vorbit cu presa. La iesire din sala de judecata, acestia pracatic o luau la fuga.

Potrivit avocatilor, la urmatoarele doua sedinte programate pentru joia si vinerea viitoare, urmeaza sa fie audiati si ceilalti doi martori ai apararii, de altfel si ultimii. Ulterior, conform procedurii, ar urma dezbaterile judiciare si o sentinta.

Saptamana trecuta, apararea omului de afaceri a anuntat ca o avocata de la Londra urmeaza sa demonstreze ca acesta nu este implicat in fraudele bancare si ca o alta firma britanica se va ocupa si de imaginea  primarului de Orhei.

Procurorii cer 15 ani de inchisoare pentru Ilan Sor, invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore.

Primarul de Orhei nu-si recunoaste vina si spune ca Vlad Filat ar fi stat in spatele delapidarilor de BEM, acuzatie respinsa de avocatii lui Filat.