Sentinta in cazul celor 7 persoane invinuite de moartea lui Andrei Braguta a fost amanata din nou. S-a intamplat deoarece unul dintre avocatii invinuitilor a lipsit nemotivat de la sedinta. Alti sase aparatori si-au tinut astazi pldoariile si au cerut achitarea clientilor lor, motivand ca nu exista probe concludente in acest caz. Acestia vor afla decizia instantei sambata.

Publicat:24.09.2018, 14:48

Avocatii inculpatilor sustin ca probele prezentate pe durata anchetei sunt bazate doar pe presupuneri si nu pe fapte reale. Iar imaginile video facute publice ar fi rupte din context. Inculpatii au aplicat violenta dupa ce Braguta i-ar fi provocat, spun avocatii. 

Ludmila BOLOCAN, AVOCAT:  “Clientii nostri nu sunt vinovati in comiterea infractiunii sau infractiunilor de  care sunt acuzati, iar instanta va decide daca pozitia noastra este corecta, noi consideram ca este corecta.” 

 Ruslan LUPASCU, PROCUROR: Este adevarat ca secventele video au fost rupte din context?  - Deci este o parere a apararii isi fac meseria asa cum considera ei de cuviinta, noi am prezentat ceea ce am solicitat si ni s-a dat de organele de resurse care sunt responsabile de aceste imagini.” 

Cei sapte inculpati nu vrut nici de aceasta data sa discute cu presa.

La sedinta trecuta, cand la fel, se astepta sa fie pronuntata sentinta in cazul invinuitilor, procurorul de caz spunea ca  nu a cerut pedespe maxime pentru acestia ci ca fiecare dintre ei sa fie pedepsit in functie de gradul de implicare.

Politistii pentru ca nu au intervenit in timp ce Braguta era snopit in bataie, iar detinutii pentru ca au aplicat forta fizica.

Andrei Braguta a fost retinut in luna august a anului trecut pentru depasirea limitei de viteza, la scurt timp de la arest, tanarul s-a stins in penitenciarul 16 in conditii suspecte. Potrivt procurorilor el a decedat de pneumonie.

Ulterior insa au fost publicate imagini video din celula, care demostreaza ca tanarul ar fi fost batut in izolator de detinuti si nimeni nu i-a sarit in ajutor. In cazul mortii lui Andrei Braguta au fost invinuiti 16 politisti si cei patru colegi de celula. Procurorul si judecatorul, care l-au trimis pe Braguta dupa gratii desi stiau despre problemele psihice ale acestuia au fost eliberati din functie.