Soferul masinei Toyota Land Cruiser cu girofar, care a fost surprins incalcand regulile de circulatie, este angajat al Ministerul de Interne. Intr-un comunicat de presa al MAI se spune ca acestuia i-a fost aplicata o mustrare si o amenda de circa 2 mii de lei. Reprezentantii MAI refuza sa divulge identitatea soferului. Potrivit unor surse din politie, masina de teren este a ministerului si este folosita de viceministrul de interne Veaceslav Ceban.

Publicat:24.03.2014, 10:21

Cei de la minister mentioneaza ca imaginile difuzate ieri de postul nostru au fost surprinse miercuri, 19 martie. 

"Verificarile efectuate au relevat ca soferul autoturismului nu avea motive suficiente pentru a include semnalul luminos si sonor in situatia data, care a avut loc miercuri, 19 martie. Prin urmare, soferului i-a fost aplicata sanctiunea de serviciu mustrare, iar Inspectoratul National de Patrulare, in baza probelor video a aplicat o amenda pentru incalcarea regulamentului circulatiei rutiere, conform Codului Contraventional al Republicii Moldova art. 228, alineatul 1,  cu o amenda de 400 de lei si 3 puncte de penalizare; articolul 240, alineatul 2, cu o amenda de 600 de lei si 2 puncte de penalizare; articolul 240, alineatul 1, cu o amenda de 200 de lei; articolul 240, alineatul 3, cu o amenda de 60 de lei si articolul 244, cu o amenda de 1000 de lei si 4 puncte de penalizare.", se mai arata in comunicat.


Dupa numeroase incercari de a afla cine este soferul acestui automobilului cu girofar, Ministerul Afacerilor Interne a remis un comunicat din care reiese ca acesta ar fi un colaborator MAI. Pentru a confirma acest lucru a trebuit sa mai dam cateva telefoane. Ni s-a raspuns foarte greu la aceasta intrebare. Intr-un final reprezentantii de la MAI ne-au spus ca soferul este angajat al unei subdiviziuni a Ministerului de Interne insa au refuzat sa ne spuna despre cine este vorba.


Am trimis o cerere oficiala la Ministerul de Interne in care am solicitat sa ni se divulge indentitatea soferului si dovada ca acesta a fost pedepsit. In comunicatul de la MAI se spune ca soferul a primit mustrare, iar Inspectoratul National de Patrulare, in baza probelor video i-a aplicat o amenda de 2260 de lei si 12 puncte de penalizare.

Dupa ce filmuletul a fost postat pe site-ul Pro Tv, surse neoficiale din politie ne-au spus ca masina de model Toyota Land Cruiser ar apartine Ministerului de Interne, dar era folosita de viceministrul de interne Veaceslav Ceban. Automobilul ar fi fost donat in 2012 politiei de frontiera. Viceministrul dezminte, insa, informatia ca ar avea o asemenea masina.

Veaceslav CEBAN, VICEMINISTRUL DE INTERNE: “Eu nu am asa masina. Masina mea de serviciu este Skoda.”

Masina de model Toyota Land Cruiser cu girofar a fost surprinsa de catre un vizitator al site-ului protv.md, in timp ce incalca regulamentul circulatiei rutiere, trecand peste linia continua dubla si traversand intersectia pe rosu. Incidentul a avut loc saptamana trecuta pe bulevardul Stefan cel Mare.