Nu doar moldovenii se bucura ca iarna avem multe sarbatori. Cum in tara noastra Craciunul si Revelionul sunt marcate de doua ori, strainii care ne viziteza tara au timp sa ne descopere traditiile si sa ne guste bucatele. Si unde, daca nu in satele Moldovei, se simte mai bine specificul national. Asa ca pensiunile de la Orheiul Vechi sunt pline de turisti in aceasta perioada.

Publicat:02.01.2016, 15:04

La pensiunea Butuceni era azi forfota mare. Cum am intrat, la prima masa am gasit o moldoveanca impreuna cu un francez. S-au intalnit in Franta la studii si de ceva vreme formeaza un cuplu. Anul acesta baiatul a venit pentru prima data in Moldova ca sa cunoasca familia fetei.

"L-am prevenit ca este o tara specifica, ca nu este ca Franta sau alte tari din Europa. El s-a pregatit pentru ce e mai rau, dar când a ajuns a vazut ca avem oameni deschisi si buni."    

Francezul era incantat de mancarea moldoveneasca dar si de peisajele autohtone.

"Eu ma simt foarte bine aici. Mâncarea este gustoasa, tipic moldoveneasca si asta îmi place."

"Suntem în tara de o saptamâna si mâncam doar bucate traditionale. De la placinte, la mamaliga si altele."  

Indragostiti de bucatele moldovenesti sunt si acesti doi tineri din Moldova care s-au cazat la pensiune si au petrecut si noaptea de revelion aici.

Bucatarii i-au rasfatat, ca de fiecare data, cu produse pregatite la cuptor. Cum ar fi miel...   Cozonac...  ... si desigur placintele.

Tot astazi si un barbat din Moscova parasea pensiunea, dupa ce a fost cazat aici cateva nopti.

"Este frumos, aer curat, peisajele minunate, casele frumoase si oamenii placuti. Îmi place mult aici. "   

Cu gerul nu te pui, asa ca turistii au parte si de jacuzzi, o piscina si o sauna unde s-au putut incalzi.

Administratorii pensiunii ne-au spus ca pentru Craciunul pe stil vechi, mai toate camerele deja au fost rezervate de catre turisti straini