Au cerut 6 mii de euro de la un condamnat in schimbul promisiunii ca vor influenta magistratii de la Curtea de Apel Chisinau sa-l achite. Este vorba despre un fost procuror care acum este avocat si un complice de-al lui. Cei doi au fost prinsi in flagrant chiar in timp ce primeau banii.

Publicat:13.05.2016, 07:59


“- Rubla este, la mine, garanţia... - Tu spune-mi, este sau nu... - Este! - L-am întins pâna azi, ce sa fac? - Pai este rubla. Pe mine ma intereseaza daca tu despre achitare vorbeşti sau despre altceva? - Despre achitare. 

- Atunci hai în maşina.// - Iata ”documentaţia”. Uite aşa. Sunt 4000 de ”documente” - Dar înca 2? - Doua mai târziu, ţi-am spus. Când hotarârea va fi facuta, îţi mai dau 2.”


Potrivit oamenilor legii, fostul procuror din Calarasi si complicele sau, care este seful Ocolului Silvic din Ungheni, i-au promis unui barbat, condamnat recent la 8 ani de inchisoare pentru escrocherie, ca ii vor determina pe judecatorii de la Apel sa caseze decizia primei instante. Cei 6 mii de euro au fost transmisi in doua transe, sub controlul angajatilor de SPIA, iar tranzactiile au fost inregistrate video. Suspectii si-au recunoscut vina si au fost retinuti pentru 72 de ore.

Daca vor fi gasiti vinovati, ei risca pana la 6 ani de inchisoare.