Bolizii puternici sunt si anul acesta in centrul atentiei la Salonul Auto de la Geneva. Insa, pe langa masinile rapide si cele cu design futurist, la eveniment si-au facut loc si alte tipuri de autovehicule. Vorbim de autoturismele de lux, inspirate din modele de epoca, populare cu decenii in urma.

Publicat:10.03.2018, 13:30

Britanicii de la David Brown au adus la Geneva o masina inspirata din autoturismele clasice de cursa si din aparatele de zbor ale aviatiei regale. Compania a creat doar 10 exemplare, fiecare la un pret de 620 de mii de euro.

"O parte din elementele de design ale masinii au fost imprumutate de la aeronavele populare in anii '60.”

 La Geneva a parcat si Aero GT. Vehiculul sport, cu design de inspiratie clasica, a fost creat de constructorul britanic Morgan, in editie limitata. Cele opt unitati s-au vandut cu 100 de mii de euro fiecare.

Automobilele sport, unele dintre ele hibride, au fost insa cele care au dominat salonul auto. Constructorii chinezi au venit la eveniment cu un vehicul ultra performant, care foloseste un sistem electric inovator si poate atinge 330 de km pe ora.

”Aceasta masina indeplineste toate asteptarile unei masini sport, dar e si foarte prietenoasa cu mediul.”

 Italienii de la Corbellati au surprins cu un vehicul botezat “Racheta”. Masina isi merita numele. Are un motor care, spune constructorul, poate genera o viteza de 500 de km pe ora.

”Incercam sa fim cei mai rapizi de pe piata, mai ales ca suntem nou-veniti si trebuie sa ne remarcam prin ceva.”

 Salonul auto a fost deschis pentru public pe data de 8 martie si va ramane deschis pana duminca viitoare. Peste 900 de masini de ultima generatie sunt expuse la eveniment.