Un filmulet care surprinde eforturile unui pui de urs de a ajunge inapoi la mama sa, pe un versant inzapezit, a devenit viral pe retelele de socializare, in urma cu o saptamana. Cu toate acestea, biologii precizeaza ca povestea aduce la lumina o realitate neagra.

Publicat:08.11.2018, 17:06

În imaginile filmate cu drona se pot observa cum o ursoaica şi puiul ei urca un versant acoperit cu zapada. Ursuleţul se chinuie sa îşi urmeze mama, însa aluneca de mai multe ori. În cele din urma, el reuşeşte sa ajunga din nou lânga ursoaica.

Cercetatorii atrag atenţia, însa, ca ursoaica era foarte speriata de drona care o filma. La un moment dat, chiar, se uita fix spre camera, întrucât drona era foarte aproape de puiul de urs, ea temându-se pentru viaţa lui, informeaza The Sun.

„Ursoaica e foarte îngrijorata. Modul în care se tot plimba înainte şi înapoi şi felul în care se uita denota agitaţia ei. Când pare sa-l împinga, ea de fapt încerca sa îl protejeze, pentru ca avea senzaţia ca drona o sa îl atace. Cel cu drona s-a comportant foarte rau, dar mama s-a comportat bine”, a explicat dr. Katie LaBarbera, etolog.

La rândul sau, Yon Yonson, operator drone, a criticat acţiunea celui care a flimat momentul: „În calitate de pilot de drone, aceasta filmare ma face furios. Vedeţi cum reacţioneaza ursoaica când puiul e aproape sus? Cred drona aceea nu l-a ajutat deloc”, a spus el.