Consilierii lui Donald Trump ar fi avut cel putin 18 contacte secrete cu oficialii rusi in timpul campaniei electorale. Asta o spun cativa fosti si actuali oficiali americani, citati de Reuters. Intre timp, investigatia privind presupusa implicare a rusilor in alegeri va fi coordonata de un procuror special. Pe de alta parte, presedintele american, care a negat orice legatura cu Rusia se plange ca este tratat incorect.

Publicat:18.05.2017, 13:43

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Niciun politician din istorie, si va spun asta cu cea mai mare siguranta, nu a fost tratat mai rau sau mai nedrept. Nu-i lasati sa va puna în genunchi. Nu-i lasati pe critici si pe cei care neaga totul sa stea în calea visurilor voastre.”

 Donald Trump s-a aratat pregatit sa-si apere realizarie ca presedinte, in ciuda criticilor care i se aduc in ultimul timp. Pe de alta parte, la Washington se discuta tot mai des despre posibila destituire a presedintelui, dupa ce presa a scris ca Trump i-ar fi cerut fostului director FBI sa renunte la anchetarea unui fost consilier prezidential, pentru legaturile cu Rusia. James Comey nu a facut acest lucru, iar saptamana trecuta a fost demis. 

Al GREEN, CONGRESMAN DEMOCRAT: ”Am luat cuvântul, domnule presedinte al Camerei, ca sa cer destituirea presedintelui SUA pentru obstructionarea justitiei.”

 Intre timp a mai izbucnit un scandal, dupa ce Trump ar fi transmis informatii secrete privind terorismul si siguranta in aviatie ministrului rus de Externe, pe care l-a primit saptamana trecuta la Casa Alba. Ieri Vladimir Putin a spus ca omologul sau american nu i-a divulgat niciun secret si s-a amuzat pe seama acuzatiilor aduse lui Trump.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE RUSIEI: ”Am vorbit astazi cu Lavrov. Va trebui sa-l cert pentru ca nu a împartasit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentantii serviciilor secrete ruse.”

 Intre timp, cativa democrati din Congres au solicitat infiintarea unei comisii care sa investigheze legaturile presedintelui Trump cu Rusia. E nevoie insa de aprobarea majoritatii republicane.