Indragostiti din toata lumea au sarbatorit ieri Ziua Sfantului Valentin. Unii au cautat cele mai romantice locuri pentru a-si marturisi iubirea. Altii insa au decis sa-si uneasca destinele chiar de 14 februarie.

Publicat:15.02.2015, 14:18

De sfantul Valentin, Parisul, si-a revedicat pe drept titlul de oras al indragostitilor. Pentru zeci de cupluri, unele venite din alte tari, cel mai romantic loc a fost terasa Turnului Eiffel. Organizatorii au facut totul pentru ca oaspetii sa se simta deosebiti in aceasta zi. A fost amenajat un loc pentru saruturi, iar cei care au dorit sa-si descrie sentimentele, au primit cate un biletel in forma de inimioara.

”Cred ca este o idee minunata. Puteti sa va lasati semnatura pe Turnul Eiffel pentru o zi. Cred ca este dragut.”

Alte cateva cupluri indragostite au mers la  Podul Artelor din Paris, care are agatat pe el mii de lacate, ca simbol al unei relatii vesnice. Desi este interzis sa mai adaugi pe el alte lacate, cativa tineri nu s-au sfiit sa o faca.

”Stim ca nu este permis sa punem un lacat aici.-De ce ati facut-o atunci?-Pentru ca o multime de oameni înca o fac.”

Tot cu saruturi a inceput Ziua de Sfantul Valentin intr-un oras din Mexic. Acolo peste o mie de cupluri s-au casatorit intr-o ceremonie de nunta colectiva, organizata de autoritati. Nu doar tineri au participat la acest eveniment.

”Avem 14 ani de când suntem împreuna. Este foarte important pentru noi ca în aceasta data am reusit sa înregistram casatoria.”

Si in Peru a fost organizata o nunta colectiva, unde peste o suta de cupluris-au casatorit.

”Da!”

Sfantul Valentin este considerat protectorul indragostitilor si este sarbatorit in fiecare an pe 14 februarie. Cu acest prilej, oamenii, in deosebi tinerii, isi declara dragostea fata de a doua jumatate si isi daruiesc cadouri.