Flota din Marea Baltica a Federatiei Ruse desfasoara un exercitiu menit sa testeze nivelul de alerta al fortelor navale din zona, a anuntat Ministerul Apararii al Federatiei Ruse.

Publicat:22.09.2018, 09:42

Potrivit ministerului, la exercitiu, iau parte 2.000 de militari si 100 de vehicule, precum si submarine si avioane. Acestea din urma au misiunea de a cauta si de a urmari submarine inamice, atât pe timp de zi, cât si pe timp de noapte. În schimb, avioanele vor fi implicate în exercitii de recunoastere, de lupta pe distante scurte si de aterizare pe nave, pe timp de noapte.

Acesta este al doilea antrenament din zona Marii Baltice din ultimele trei luni si al treilea din decembrie 2017 încoace. Iar zilele trecute, Rusia a încheiat un exercitiu militar sustinut în Orientul Îndepartat, în apropierea Japoniei.

Toate acestea sunt, însa, doar cele mai recente exercitii dintr-o serie lunga pe care Rusia a început-o ca urmare a izbucnirii crizei din Ucraina, în 2014.

Ele au fost organizate si concomitent cu operatiuni similare sustinute de fortele NATO, precum si cu intensificarea rotatiilor de trupe ale Aliantei în tarile ce se afla în vecinatatea Federatiei Ruse (ex. Polonia, Å¢arile Baltice, România, Ucraina). De altfel, în cea din urma, vor fi trimise trupe britanice cândva la sfârsitul acestui an, iar operatiunile de patrulare ale Flotei Regale din Marea Neagra vor fi intensificate.