Dupa anuntarea concluziilor anchetei privind cursa MH17, astazi Australia si Olanda au acuzat oficial Rusia de doborarea avionului cu cei aproape 300 de oameni la bord. Guvernele celor doua tari spun ca vor ca Moscova sa fie trasa la raspundere. Intr-o conferinta de presa, Vladimir Putin a declarat ca, pentru inceput, rezultatele investigatiilor efectuate de anchetatorii straini trebuie verificate.

Publicat:25.05.2018, 14:49


Pe pagina sa de Twitter, ministrul olandez de externe a scris ca Olanda si Australia declara ca Rusia este responsabila de doborarea cursei MH17. Trebuie sa se faca dreptate pentru victime si rudele acestora, a mentionat Stef Blok in mesajul sau.

Totodata, intr-un comunicat publicat de guvernul de la Amsterdam se arata ca cele doua tari vor lua masuri pentru ca Moscova sa raspunda pentru tragedie. Intrebat de un jurnalist strain ce parere are despre subiectul, discutat intens in ultimele doua zile, Vladimir Putin a oferit o reactie, ce a devenit virala pe internet. 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: „– Despre ce avion este vorba?  Nu inteleg. „ 

Apoi, insa, liderul de la Kremlin a negat toate acuzatiile.  

Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: “Nu stim ce scrie in ancheta. Nu cunoastem pe ce sunt bazate concluziile acestei comisii. Pentru ca sa recunoastem ce este scris acolo, trebuie sa participam la investigatii.„ 

 Acuzatiile aduse astazi Rusiei vin dupa ce ieri anchetatorii olandezi au prezentat concluziile investigatiilor, ce au durat 4 ani. Procurorii sustin ca avionul a fost doborat de un sistem de rachete BUK, ce ar apartine brigazii antiaeriene 53, cu baza la Kursk.

Proiectilul a fost transportat la Donbas, de unde a si fost lansat. Imediat, armata rusa a anuntat ca nicio racheta nu a trecut vreodata frontiera ruso-ucraineana.