Gherman Gorbuntov il acuza pe omul de afaceri Renato Usatai de tentativa de omor. Bancherul rus spune ca anume la comanda acestuia el a fost impuscat acum doi ani de catre moldoveanul Vitalie Proca. Declaratiile au fost facute de bancher pentru postul roman de televiziune Antena 1. De cealalta parte, Usatai neaga aceste acuzatii si afirma ca reportajul ar fi o comanda politica.

Publicat:05.11.2014, 11:07

Gherman GORBUNTOV, BANCHER RUS: “Eu cred ca Proca a executat un ordin al lui Renato Usatîi. Sunt foarte multe convorbiri telefonice de-ale lui unde el povesteste cum mi-a furat banca, cum l-am terminat, cum ar trebui sa fie decisa soarta mea definitiv.”

Intamplator sau nu, reportajul de la Antena 1 a aparut in campanie electorala cand Renato Usatai aspira la un fotoliu de deputat din Parlament. Mai mult, acesta a fost difuzat ieri chiar de ziua de nastere a lui Usatii. Acesta neaga orice implicare   si afirma ca reportajul a fost realizat la comanda PLDM.

Renato USATII, CONCURENT ELECTORAL: „Întelegeti ca a fost data o comanda. De ce prin România? Pentru ca daca zbura în Londra vre-o televiziune de la noi, orice astfel de reportaj la televiziunile moldovenesti se era o rasplata  lui Filat sau Plahotniuc.”

Reprezentantii PLDM nu au comentat acuzatiile, insa anterior, au declarat ca tot ce spune Usatii este minciuna. Atentatul asupra lui Roman Gorbuntov a avut loc in martie 2012. Killerul Vitalie Proca a tras 8 gloante in Gorbuntov care era la Londra. 

Gherman GORBUNTOV, BANCHER RUS: „Primul glonte a fost cel mai rau pentru ca mi-a provocat cea mai mare durere... //Am simtit cum patrunde un glonte prin mine.”

Acesta a supravietuit ca prin minune, iar acum nu-si poate explica cum a ramas viu.

Gherman GORBUNTOV, BANCHER RUS: „M-am trezit dupa 12 zile. Un an si jumatate m-am deplasat cu o drena în burta.”

Dupa atentat pe internet a aparut o inregistrare cu o discutie prin Skype dintre Renato Usatai si omul de afaceri Gherman Gorbuntov. In convorbirea dintre cei doi sunt pomenite nume de politicieni moldoveni si bancheri rusi. Gorbuntov a prezentat aceasta inregistrare anchetatorilor care cerceteaza cauzele tentativei de omor asupra sa. 


Sursa video: Antena1