Situatie critica la caminul numarul unu al Universitatii Tehnice. O studenta originara din Balceana, Hancesti a fost testata pozitiv cu coronavirus de tip nou, iar zeci de studenti aflati in cladire au fost pusi in carantina. Anuntul a fost facut de catre rectorul universitatii. Astazi mai multi parinti au adus pachete cu mancare, le-au lasat insa la intrare. 

Publicat:20.03.2020, 18:56

Am surprins aceasta scena azi dimineata in fata caminului nr.1 al Universitatii Tehnice, pus in carantina. Mama discutand prin telefon cu fiica aflata la geamul camerei in care a ramas blocata. Femeia i-a adus cateva kg de fructe.

"Ce ati vorbit la telefon? -Am intrebat la ce etaj este, cum se simte. E bine e sanatoasa. Mi-a spus sa ma linistesc.”

“Ei locuiesc aici, nu au unde sa locuiasca.”

Studentii aflati in carantina au primit si produse de igiena.

Mihai FURCULITA, SECRETARUL PRETURII DIN SECTORUL RASCANI: “Produse de igiena, de saplat vase… Le punem la usa si persoana responsabila le primeste. Noi nu interactionam.”

Vlad MELNIC, PRETORUL SECTORULUI RASCANI: “Panica nu trebuie sa fie, se fac masuri de profilactica.”

In fata caminului periodic au loc masuri de profilaxie.

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV: “Intre timp, special pentru cei care se afla in caminul nr. 1 au fost instalata doua tomberoane pentru gunoi. Aici arunca doar persoanele care sunt in cladire. Ele sunt evacuate de doua ori pe zi, iar ulterior dezinfectate.”

Situatia critica a inceput ieri, dupa ce o studenta din anul doi a fost testata pozitiv la COVID 19. 

Mihai FURCULITA, SECRETARUL PRETURII DIN SECTORUL RASCANI: “Fata infectata este originara din Balceana, Hanceana, sat care se afla in carantina. Alte persoane nu sunt depistate, doar ea.”

Astfel se presupune ca aceasta ar fi intract in contact cu femeia din Balceana, decedata acum doua zile de coronavirus. Potrivit medicilor, ieri, un alt membru al familiei tinerei a fost testat pozitiv.

Aseara, un alt student din camin a fost luat cu ambulanta, fiind suspectat de COVID-19.

Iar pachetele care intra in camin sunt dezinfectate,iar ulterior predate studentilor.