Nu mai e SF. Inteligenta artificiala le permite robotilor umanoizi sa interactioneze cu omul intr-un mod cum nu s-a mai vazut.

Publicat:08.11.2018, 10:32Astfel de întâlniri au loc, zilele acestea, la summitul tehnologiei de la Lisabona. Unde creatorii faimoasei Sophia, care a fost si invitata stirilor ProTv, au anuntat ca discuta cu autoritatile malteze în privinta unui test de... cetatenie pentru inteligenta artificiala. Astfel ca am putea avea, cine stie, primul robot cetatean european.

De la summitul tehnologiei din Lisabona nu putea sa lipseasca faimoasa Sophia. Arabia Saudita i-a acordat cetatenia, în urma cu un an, devenind prima tara care recunoaste în acest mod un robot. Cei care au creat-o spun ca discuta în prezent cu autoritatile din Malta pentru a crea, si în Europa, un test de cetatenie pentru roboti.

Ben Goertzel, directorul unei companii de robotica: “Nu sunt sigur cât va dura pâna vom aduce inteligenta artificiala la nivelul inteligentei umane, sau cât va dura pâna când cetatenia unei unitati de inteligenta artificiala va razbi prin birocratia Uniunii Europene. Ca sa fiu sincer, nu stiu care din aceste procese va fi mai lung si mai dificil.”