Studentii de la medicina au sustinut astazi tezele de licenta. Pentru prima data intr-o asemenea zi, universitatea a fost pustie. Studentii si-au tinut discursurile in fata profesorilor, aflandu-se acasa, pentru ca totul s-a facut on-line. 

Publicat:25.05.2020, 20:23

Iuliana MARANCIUC, REPORTER PRO TV: "Chiar daca acum are loc sustinerea tezei de licenta, universitatea de medicina este pustie. Asta pentru ca toti studentii, pentru prima data in istoria universitatii, sustin teza de licenta de acasa.

Aliona a fost prima studenta de la catedra biochimie, care astazi a sustinut teza de licenta in cel mai neobisnuit mod – de acasa. Surprinzator, ea spune ca i-ar fi fost mai bine sa se afle in fata intregii comisii.  

Aliona BATIR, ABSOLVENTA UNIVERSITATEA DE MEDICINA: “Vai, la inceput am avut foarte mari emotii, in pofida faptului ca tot imi repetam sa ma calmez, cand ajungi in practica, e mai dificil. 

Eu, totusi, prefer contactul vizual, gesticulatia, pentru mine sunt importante. Nu pot sa spun ca e mai bine online.”

In timp ce ne acorda interviul, Aliona astepta comisia sa anunte notele tuturor studentilor care au avut de prezentat astazi teza de licenta. Dupa ce o va afla, va impartasi vestea familiei. 

Aliona BATIR, ABSOLVENTA UNIVERSITATEA DE MEDICINA: "Imi voi suna familia, prietenii, colegii, pentru ca am prieteni care sustin azi, probabil deja au sustinut.”

Si cei mai multi dintre profesori au urmarit prezentarile de acasa.  

Silvia STRATULAT, SEF DEPARTAMENT DIDACTIC SI MANAGEMENT ACADEMIC AL UNIVERSITATII DE MEDICINA: “Studentul prezinta teza de licenta. La moment este evaluarea finala, prezentarea in power point.” 

Sustinerea tezei de licenta a inceput pentru studentii de la medicina de pe data de 11 mai, iar acum, deja acomodati, membrii comisiei spun ca aceasta experienta este una de neuitat, insa este foarte mult simtita lipsa studentilor.

Olga CERNETCHI, PRIM-PRORECTOR AL UNIVERSITATII DE MEDICINA: "La sedinta senatului, dupa discutii foarte aprinse si de lunga durata a fost luata decizia de a organiza examenele de absolvire sub forma de sustinere a tezelor de licenta.

Noi ne dorim sa ne intoarcem la forma traditionala de sustinere a examenelor de absolvire.”

Universitatea de Medicina a fost prima universitate care a anuntat ca in acest an absolventii vor sustine doar teza de licenta online. Acum, Ministerul Educatiei propune Guvernului sa anuleze examenele de calificare la finalizarea invatamantului profesional tehnic. Pana acum, s-a decis ca bacalaureatul sa fie anulat, iar mai multe universitati au renuntat la examenele de licenta.