S-au implinit 20 de ani de la moartea Printesei Diana. Un pompier, care s-a aflat la locul accidentului, a dezvaluit ce i-a spus printesa inainte sa moara.

Publicat:31.08.2017, 19:28

Xavier Gourmelon a povestit ca era sigur ca printesa va supravietui accidentului, potrivit Independent.

Pompierul, care a condus echipa ajunsa la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor, a declarat ca ultimele cuvinte ale printesei au fost: “My God, what’s happened? ”/ “Doamne, ce s-a întâmplat?”.

În 1997, printesa Diana se afla la Paris cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul unui miliardar egiptean.

Încercând sa scape de paparazzi, Diana si Dodi au parasit hotelul pe o usa din spate si au urcat într-o masina în care se mai aflau soferul Henri Paul si bodyguard-ul Trevor Rees-Jones.

Un grup de fotografi a urmarit masina în zona Place de la Concorde, intrând în Pont de l’Alma. Având o viteza de 180km/h, Henri Paul a intrat cu masina în al 13-lea pilon de sustinere al tunelului. Dodi si Henri Paul au murit pe loc. Diana si bodyguard-ul erau înca în viata la sosirea ambulantei.

Diana a fost transportata spre La Pitié-Salpetriére Hospital. Acolo s-a constatat ca avea hemoragie interna grava. S-a încercat de câteva ori resuscitarea ei, iar la ora 4.00, în 31 august 1997, a fost declarat oficial decesul.