Nistru Otaci a ramas in afara Diviziei Nationale din cauza unui fost jucator la aceasta echipa. Clubul nu i-a platit lui Valentin Lupasco salariul restant, in valoare de 23 de mii de dolari, si a fost sanctionat cu retrogradarea in Divizia A.

Publicat:16.05.2013, 12:43


Conflictul dintre Nistru si Valentin Lupasco a inceput in 2008, cand jucatorul si-a incheiat evolutia la Otaci. Fostul fotbalist spune ca in 2011 a obtinut castig de cauza la Ocnita, cand prima instanta a obligat clubul sa ii plateasca salariul restant, in total 23 de mii de dolari.

Presedintele Nistrului, Vasile Traghira, a contestat decizia, iar peste cateva zile recursul lui va fi examinat de Curtea de Apel. Traghira spune ca nu este de acord cu decizia instantei, pentru ca i-ar fi platit datoria lui Lupasco.


De partea cealalta, Lupasco afirma ca nu a primit niciun ban si califica declaratiile lui Traghira drept minciuni.


Din cauza datoriei neachitate, Federatia de Fotbal nu a acordat formatiei Nistru licenta pentru a juca in Divizia Nationala. Potrivit vicepresedintelui FMF, Mihai Anghel, decizia a fost luata la inceputul acestei luni si a intrat in vigoare intrucat clubul nu a contestat-o in 5 zile. La randul sau, Traghira are alta opinie.


Valentin Lupasco are 37 de ani si la scurt timp dupa plecarea de la Nistru Otaci s-a lasat de fotbal si acum este administrator al unui local din capitala. Nistru a retrogradat si matematic in Divizia A, intrucat dupa 30 de etape disputate este ultima clasata. Din Divizia Nationala in acest sezon a mai retrogradat Iskra Rabnita.