Fostul jucator al echipei Nistru Otaci Valentin Lupasco asteapta un cadou de Anul Nou de la presedintele clubului, Vasile Traghira. Lupasco spera ca acesta ii va plati totusi datoriile de 21 de mii de dolari. Acesti bani ar fi fost promisi de conducatorul clubului in anul 2006. De partea cealalta, Traghira afirma ca nu mai este dator cu nimic.

Publicat:24.10.2013, 13:37


Telenovela fostului jucator al Nistrului Valentin Lupasco si presedintelui clubului Vasile Traghira continua. Desi acum jumatate de an instanta de la Ocnita a obligat clubul sa-i plateasca lui Lupasco 21 de mii de dolari, el spune ca nu a primit nimic. Fostul jucator sustine ca are nevoie de bani pentru a intretine 2 copii minori si pentru a-si plati datoriile.


De partea cealalta, Traghira afirma ca Lupasco impreuna cu un executor judiciar ar fi pus sechestru pe contul bancar ar clubului si ar fi extras bani de acolo.


Lupasco neaga ca ar fi scos banii de pe contul clubului. Fostul fotbalist are 37 de ani si in prezent este coproprietar al unui local din Chisinau. El spune ca este constient de faptul ca ii va fi greu sa-si obtina banii, intrucat fabrica de vodca a presedintelui echipei Nistru s-ar fi inchis de mai multi ani, lasandu-l pe acesta fara surse de finantare a clubului. 


Valentin Lupasco spune ca a jucat la Nistru Otaci timp de 9 ani. El sustine ca datoriile s-au format in 2008. Atunci el a primit o oferta din Kazahstan, insa Traghira l-ar fi convins sa ramana la Nistru.

Potrivit fostului jucator, presedintele Nistrului i-ar fi promis o prima  de 40 de mii de dolari, care urma sa fie platita in 3 ani. Suma a fost redusa practic de 2 ori de Federatia de Fotbal, unde Lupasco s-a adresat pentru a rezolva problema.

Din cauza datoriilor fata de fostul jucator, gruparea din Otaci nu a primit licenta pentru a evolua in acest sezon in Divizia Nationala. Echipa nu a inceput sezonul nici in ligile inferioare si in acest moment joaca intr-un campionat de amatori din Ucraina.