Batalie apriga cu gust, miros si culoare. Campionatul gastronomic a adunat astazi zeci de bucatari, care au pregatit cele mai alese specialitati. Membrii juriului, dar si vizitatorii au gustat din bucate de peste, cum ar fi somon sau creveti. Emotiile erau mari, intrucat s-a gatit contra cronometru.

Publicat:26.05.2016, 16:54


Primii s-au aventurat in lupta gastronomica elevii de la cateva scoli profesionale din tara. Tinerii bucatari au avut de gatit bucate de peste. 


Tatiana Gritco a incercat sa uimeasca membrii juriului cu somon si legume.


Tanara spune ca are mai multe secrete culinare, cu care si-a propus sa uimeasca juriul.


Doar astazi, peste 30 de tineri s-au inregistrat la campionatul gastronomic. Si pentru ca totul a avut loc contra cronometru, participanti au spus ca emotiile i-au coplesit inca de dimineata. 


Suada KARKOUKI, REPORTER PROTV “Mai sunt cateva minute pana la finalul competitiei, asa ca pregatirile sunt pe ultima suta de metri. Dupa ce vor gusta din bunatatile aranjate pe platouri, membrii juriului vor da note participantilor. 

Dupa ce au gustat din bucate, membrii juriului au avut doar cuvinte de lauda pentru participanti. In schimb, vizitatorii s-au dovedit a fi mai exigenti. 


Campionatul va dura inca doua zile, iar maine vor participa si bucatari din alte tari, cum ar fi Cipru, Ucraina, Romania si Rusia. Sambata vor fi premiati cei mai buni. 



Campionatul gastronomic a gazduit si o expozitie inedita, unde au fost prezentate produse de panificatie.


Evenimentul se afla la V-a editie si va dura 3 zile.