De la cratita direct la maternitate. Asta au patit-o mai multe femei, care au nascut chiar in noaptea invierii. Dupa ce au pregatit bucatele de Pasti si au facut curatenie, gospodinele insarcinate, chiar daca nu erau la termen au chemat salvarea. La maternitatea numarul 2 din capitala in dimineata invierii s-au nascut doi baieti.

Publicat:12.04.2015, 12:17

Mariana Burdila din Chisinau spune ca nici prin cap nu i-a trecut ca va petrece sarbatorile de Pasti la maternitate, mai ales ca urma sa nasca peste doua saptamani. Dupa ce, ieri a gospodarit toata ziua, seara a mers la catedrala sa ia focul Haric. Iar dimineata, urma sa mearga la parinti la tara.

Mariana BURDILA, LAUZA: “Durerile mi-o inceput si am chemat salvarea, in cat timp ati nascut, foarte repede usor.”

Ion BURDILA, SOTUL: “Ne faceam griji ca cu spitalele, cu medicii.” 

Pentru ca i-a luat prin surprindere, parintii spun ca nici nu au reusit sa aleaga un nume pentru baietelul, care este al doilea copil in familie.  

Mariana BURDILA, LAUZA: “Dar nu stim ce nume nume sa-i punem.”

Ion BURDILA, SOTUL: “Dar nu ne asteptam ca o sa fie chiar in ziua de Pasti, vorbeam aseara ca o sa fie, dar nu nu da nu.” 

Un alt baietel s-a nascut imediat dupa miezul noptii. Tanara mamica spune ca au apucat-o durerile nasterii chiar la cratita.

“Da am lasat tot, am lasat toata mancarea nefacuta si am venit. Nu ne pare rau, dar ne punem intrebarea cum ne-am invrednicit sa nastem chiar de Paste.” 

Pentru medici desi e sarbatoare, Pastele la munca e ca o zi obsinuita.  

Marina EFROS, ASISTENTA MEDICALA: “Este formidabil sa nu fii in sanul familii, ei nu muncim la noi e o zi obsnuita, maine o sa serbam cu familia.” 

In total in ziua de Paste, in maternitatile din Chisinau s-au nascut 10 bebelusi.