Doar un singur candidat a obtinut 10 pe linie dupa depunerea contestatiilor, asa ca in aceasta sesiune de bacalaureat sunt 2 eminenti, fata de 7, cat au fost anul trecut. Cea de-a doua eleva care a obtinut 4 note de 10 se numeste Cristina Voronenco si a absolvit Liceul Mihai Viteazul din Chisinau.

Publicat:07.07.2014, 16:49

Cristina VORONENCO, EMINENTA: "Sunt fericita, am multe emotii."


Pentru ca initial a luat noua la engleza, tanara s-a aratat multumita, fiind hotarata sa nu conteste nota, noroc insa, de un coleg.

Cristina VORONENCO, EMINENTA: "Nu vroiam sa dau la contestatie, dar un coleg mi-a zis sa dau ca nu am nimic de pierdut. Trei puncte nu mi-au ajuns."


Cat priveste celelalte examene, la istorie Cristina s-a ales cu un 10 din oficiu, pentru ca a participat la olimpiada si a ocupat locul 2. La romana si geografie a sustinut examenele pe 10. Absolventa recunoaste ca pregatirile temeinice pentru examen au inceput in aprilie.

Cristina VORONENCO, EMINENTA: "Aveam si alte activitati si nu prea reuseam. Am inceput mai tarziu sa ma pregatesc, ceea ce nu recomand tuturor. Eu am reusit sa tin pasul."


Cine vrea, poate. De asta ne-a convins Cristina care ne-a spus ca pe langa scoala, are si alte activitati.

Cristina VORONENCO, EMINENTA: "Mai am si alte activitati. Fac voluntariat, ies cu prietenii. La discoteca demult nu am fost."


Cu toate ca tentatia e mare de a pleca in-afara, totusi, eleva spune ca e loc de afirmare si in tara.

Cristina VORONENCO, EMINENTA: "O sa dau la relatii internationale, dar nu pot sa spun sigur ca nu-mi voi schimba parerea."


Cristina este a doua eleva care a reusit performanta de a lua 10 pe linie in acest an la bacalaureat. Prima este Catalina Puzur de la liceul "Mihai Eminescu" din capitala. Anul trecut, sapte elevi au reusit sa obtina o medie de 10 fix la examenul de bacalaureat.