Mos Craciun a fost trantit de un copil de la Ialoveni. Ajuns la un club de lupte cu sacul sau cu daruri, mosul a fost provocat de un pici. A acceptat si... s-a pomenit intins la podea.

Publicat:15.12.2017, 10:41

Mosul nu s-a suparat ca a fost invins si a impartit picilor cadouri. Copiii din Ulmu, dar si din alte 2 sate din apropiere, practica luptele libere deja de 3 luni.

Tinerii sportivi sunt antrenati gratuit la initiativa satenilor plecati peste hotare in sala casei de cultura din Ulmu. In pragul sarbatorilor, copiii au avut parte de un antrenament special. Chiar daca au putin timp de cand practica luptele, picii isi doresc sa atinga cele mai inalte culmi ale succesului. 

Proiectul este sustinut si de Asociatia de lupte din Monaco. Directul tehnic al acestei organizatii vorbeste limba romana si a fost provocat de tinerii luptatori sa iasa pe saltea. 

Frederic LE CALVEZ, DIRECTORUL TEHNIC AL ASOCIATIEI DE LUPTE DIN MONACO: "Sunt foarte interesat sa facem colaborari. Francezii fac stagiere aici, iar la noi fac stagiere sportivii din Moldova." 

 Saltelele din sala Casei de Cultura au costat peste 5000 de euro. Banii au fost donati de moldovenii din diaspora, care achita si salariul antrenorului. Ideea proiectului apartine unui tanar din Ulmu, care este antrenor si manager sportiv la un club de fitness din Franta. 

Constantin CRISTEA, FONDATOR ASOCIATA SPORTIVA ULMAN: "Avem traditie la hramul satului Ulmu, tranta. Si atunci berbecul l-a castigat o persoana in stare de ebrietate. Asta a fost ultimul imbold. Noi am trecut prin sport, avem posibilitati. De ce sa nu facem? Am lansat un strigat pentru diaspora, baietii au venit in ajutor." 

 Andrei TROFIM, ANTRENOR: "Sunt antrenorul lor de 3 luni de zile. Pe parcurs vin tot mai multi si mai multi. Sala este neincapatoare. Trebuie sa deschidem o sala mai mare." 

 La antrenamentele care se desfasoara de 3 ori pe saptamana participa 30 de copii cu varstele cuprinse intre 8 si 18 ani. Anul viitor, Presedintele Asociatiei Sportive Ulman planifica organizarea unei Cupe la Lupte Libere in raionul Ialoveni.