Sportivii au primit cate o cupa, dar si premii in bani, pe care ii vor primi, mai tarziu de la contabilitatea ministerului tineretului. Asta din cauza procedurilor fiscale, dar si ca masura de securitate. Cu mai putin de 1 milion 600 de mii de lei au fost inmanati astazi celor mai buni antrenori, dar si sportivi moldoveni la gala anuala a sportului.

Publicat:22.12.2009, 22:13

Cea mai buna sportiva a anului, Cristina Iovu este premianta cu argint a Campionatelor europene de haltere din acest an. In varsta de doar 16 ani, halterofila a primit distinctia din partea presedintelui interimar al tarii, Mihai Ghimpu.

Sportivul anului a devenit pentru a doua oara halterofilul Igor Grabucea. Ocupantul locului trei la europenele din aprilie a fost surprins de distinctia primita.

Cei mai buni sportivi au primit in dar cate o cupa simbolica, o diploma, dar si un premiu banesc. Tot de la haltere a fost desemnat si antrenorul anului, Sergiu Cretu care o pregateste pe vicecampioana europeana Cristina Iovu.

10 sportivi au fost nominalizati pentru titlul de sportivul anului. Printre acestea se regasesc judocanul Marcel Trudov, boxerul Victor Cotiujanschi sau atletii Ion Luchianov si Olga Cristea care au primit premii speciale. Cu distinctii speciale s-au ales si antrenorii, dar si alti sportivi care s-au remarcat in ultimul an.