Nebunia fotbalistica incepe astazi. La Moscova, va lua startul editia cu numarul 21 a Campionatului Mondial. In meciul de deschidere, echipa gazda, Rusia, va da piept cu Arabia Saudita.

Publicat:14.06.2018, 07:15

Editia cu numarul 21 a Cupei Mondiale promite sa fie una fenomenala. Sankt-Petersburg, Ekaterinburg, Sochi, Kazan, Saransk, Rostov, Kaliningrad, Volgograd, Nijni Novgorod si Samara vor gazdui meciurile turneului pe stadioanele sale.

Totodata, Moscova are 2 arene, pe care vor juca vedetele fotbalului – Lujniki si Spartak. Campionatul Mondial 2018 va fi primul pentru echipele Panamei si Islandei.

O alta premiera la turneul din acest an este introducerea tehnologiei VAR – asistenta video pentru arbitru nu a mai fost folosita la mondiale, pana acum. Cea mai tanara echipa a turneului este Nigeria, cu o medie de varsta mai mica de 26 de ani, iar cea mai batrana – Argentina, cu o medie de peste 29 de ani si jumatate.

 Daca va juca, portarul Egiptului, Essam El-Hadary va deveni cel mai varstnic fotbalist in istoria mondialelor – el are 45 de ani. La casele de pariuri, favorita la cucerirea trofeului suprem este Brazilia, urmata de Germania, Spania si Franta. Astazi, in meciul de deschidere, pe stadionul Lujniki, Rusia va intalni Arabia Saudita.

Artiom DZYUBA, ATACANT RUSIA: "Am observat ca selectionata Arabiei Saudite prefera sa joace pe contraatac. Sunt baieti foarte rapizi." 

 Finala Campionatului Mondial este progamata pentru 15 iulie si va avea loc, ca si meciul de deschidere, pe stadionul Lujniki.