Dupa ce si-a dorit sa preia Rapid Ghidighici, omul de afaceri din Italia Pietro Belardelli va finanta o alta echipa din Divizia Nationala, FC Costuleni, dorind sa schimbe si numele formatiei. Fostul patron al leilor, Iurie Chirinciuc, a cedat echipa cu "¦ doar un leu.

Publicat:24.06.2013, 11:39


Contractul a fost semnat intr-un local din capitala. Negocierile au durat numai doua zile, iar semnaturile au fost puse aproape de miezul-noptii. Fostul patron, Iurie Chirinciuc, va ocupa in continuare functia de presedinte de onoare al echipei. De astazi consortiul, pe care il reprezinta Pietro Belardelli, va finanta si gestiona clubul. Noul patron a declarat ca a ales FC Costuleni pentru ca ii va aminti de orasul Chisinau. 


Venirea lui Belardelli la FC Costuleni inseamna si schimbari, atat in componenta echipei, cat si in staff-ul tehnic. Peste doua zile urmeaza sa soseasca la club un antrenor italian, care a activat in Serie A - la FC Torino, apoi a antrenat in Elvetia. Deasemenea, in probe vor fi adusi 10 noi jucatori, unii fiind din prima liga a Italiei. Cu noul staff tehnic si intaririle din aceasta pauza, Belardelli intentioneaza sa dea lovitura in sezolul viitor, pentru primul loc.


Peste o saptamana formatia va efectua un cantonament de doua saptamani la Roma. Dupa ce se va intoarce, Belardelli intentioneaza sa schimbe si numele echipei, FC Costuleni urmand sa se numeasca FC Chisinau. Anterior Belardelli a negociat aproape un an pentru a prelua formatia Rapid Ghidighici, insa tranzactia a esuat.