Aventura fantastica a lui Radu Albot la turneul de Mare Slem de la Roland Garros s-a incheiat. Cel mai bun tenismen din Moldova a fost eliminat din sferturile tabloului de dublu, acolo unde a facut pereche cu cehul Lukas Rosol. Astfel, Albot se intoarce de la competitia de la Paris cu un premiu de peste 30 de mii de euro si poate avea un nou salt impresionant in topul mondial, unde ar putea ajunge printre primii 50 jucatorii ai lumii.

Publicat:01.06.2015, 14:15

Moldoveanul Radu Albot si cehul Lukas Rosol au avut parte de un prim set slab, in partida din sferturi, impotriva italienilor Bolelli/ Fognini. Perechea s-a vazut condusa clar de duetul italian, care dupa doar 36 de minute de joc, a inchis setul la 6 la 2. 

Imediat, in startul actului secund a venit replica lui Albot si Rosol. Cei doi au inceput ca din tun setul secund si au preluat conducerea cu 2 la 0. Italienii au revenit pe parcurs si au egalat, insa pe final de set, Albot si Rosol au reusit un nou break si s-au impus cu 7 la 5.

In actul decisiv perechea moldo-ceha a inceput bine castigandu-si propriul serviciu, dupa aceasta insa jocul lui Albot si Rosol nu a mai mers. Italienii au dominat si au inchis setul la 6 la 2, castigand partida.

Pentru evolutia impresionanta in concursul de dublu de la Roland Garros, unde au ajuns pana in sferturi, perechea moldo-ceha, Albot/Rosol va imparti un premiu de 61 de mii de euro. In schimb campionii de la dublu vor pleca acasa cu aproape jumatate de milion de euro.