In Romania luni au fost doua anotimpuri. Daca la Intorsura Buzaului, oamenii au aprins focul in sobe, pe litoral turistii au facut plaja.

Publicat:25.09.2018, 05:37

Luni noaptea, un val de aer polar intra în România, iar meteorologii anunta ca în aceasta saptamâna vom asista la o schimbare drastica a vremii: cu ploi, vânt puternic si chiar ninsori.

La Întorsura Buzaului, dimineata erau doar 10 grade Celsius. Pentru ca a fost frig - aproape ca la început de iarna - copiii au tremurat pâna la scoala.

Unii localnci au aprins deja focul în sobe ori au pornit caloriferele. La noapte, în zona, temperaturile vor coborî pâna la 3 grade Celsius si sunt anuntate ploi.

Neobisnuit de frig pentru aceasta perioada a fost si în judetul Bistrita Nasaud. Oamenii au facut focul în sobe si au dus în grajduri fan pentru ca animalele sa fi protejate în noptile cu ger.

Daca la munte a fost frig, în restul tarii soarele a prins putere peste zi. Pe litoral au fost 28 de grade Celsius si pentru ca apa marii este înca destul de calda, unii turisti au înotat în valuri. Altii, în schimb, s-au dat cu zmeul.

Meterologii spun ca de luni seara temperaturile vor scadea dramatic în toata tara. O masa de aer arctic se îndreapta spre România. Vântul va atinge la ralafa pâna la 70 de km pe ora. Temperaturile vor fi cu pâna la 10 grade mai coborâte decât cele normale - în timp ce la peste 1.800 de metri este posibil sa ninga.