Sirenele de alerta antiaerieana au inceput sa sune, miercuri seara, in mare parte din centrul si estul Ucrainei, in timp ce oficialii avertizeaza locuitorii sa se adaposteasca de un posibil atac rusesc, relateaza CNN, potrivit News.ro, transmite hotnews.ro

Publicat:26.01.2023, 08:05

"Amenintare de atac cu rachete", anunta Mikola Lukasuk, seful Consiliului regiunii Dnipropetrovsk, pe Telegram. "Ramaneti in locuri sigure pana la sfarsitul alertei. Amenintarea nu s-a incheiat", spune oficialul.

Lukasuk i-a indemnat, pe de alta parte, pe oameni sa nu raporteze locatiile posibilelor interceptari de rachete pe care le-ar putea face apararea aeriana ucraineana. "Nu ajutati inamicul", a spus el. "Asteptati informatii oficiale", a adaugat oficialul.

In sudul regiunii Mikolaiv au existat, de asemenea, alerte oficiale privind posibile atacuri rusesti. "Se spune ca trei grupuri de mopede (drone de atac Shahed) au decolat deja", a declarat Vitali Kim, guvernatorul din regiunea Mikolaiv, pe Telegram. "Escrocii marunti nu au putut veni cu ceva mai bun de ziua de nastere a celui mai bun presedinte", adauga el, referindu-se la faptul ca presedintele Volodimir Zelenski a implinit miercuri 45 de ani.

In regiunea nord-estica Harkov, administratorul militar a avertizat locuitorii sa ramana in adaposturi: "Exista o amenintare de atacuri cu rachete. Nu ignorati alarmele".

Si in regiunea centrala Kirovohrad, administratorul militar a declarat pe Telegram: "Nivelul de amenintare cu rachete ramane ridicat".

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.