Rusii au lansat 17 drone si o racheta de croaziera asupra Ucrainei, noaptea trecuta. Apararea antiaeriana ucraineana a distrus majoritatea dronelor si proiectilul, care au fost lansate din regiunea rusa Belgorod. Intre timp, pe front, fortele ruse construiesc un zid de 30 de kilometri de vagoane de marfa in regiunea ocupata Donetk, se arata in analiza Institutului pentru Studiul Razboiului.

Publicat:12.02.2024, 18:38

Centrul orasului Herson a fost tinta atacurilor rusesti, care au avariat cladiri rezidentiale si o unitate medicala.

„Se pare ca a nimerit pe acoperis si a atins teava de la caldura, astfel toata apa a inceput sa curga. Oamenii care erau aici au inceput sa stranga totul.”

Trupele rusesti au bombardat si localitatea Selidove din Donetk. O bunica si doi nepoti de-ai sai au fost grav raniti.

Intre timp, guvernatorul din Harikov a declarat ca Rusia a atacat regiunea cu rachete lansate de pe sistemele S-300 din regiunea Belgorod, de la granita cu Ucraina. El a adaugat ca nu exista victime, dar ca au fost avariate fatadele unor cladiri. In total, sistemul de aparare antiaerian al Ucrainei a distrus 14 din cele 17 drone lansate de Rusia si o racheta de croaziera. Au fost publicate imagini cum specialistii au neutralizat focosul unei drone doborate deasupra regiunii Nikolaev. Drona era cazuta pe un camp si nu a provocat pagube.

Intre timp, rusii au inceput sa construiasca o linie de fortificatie de 30 de kilometri formata din peste 2 mii de vagoane de tren, botezata „Trenul Tarului”. Expertii de la Institutul pentru Studiul Razboiului afirma ca aceasta linie, dintre localitatile Olenivka si Volnovaha din regiunea ocupata Donetk, a fost probabil creata impotriva viitoarei ofensive a Kievului. In analiza se arata ca trupele rusesti au inceput sa asambleze “Trenul Tarului” in iulie 2023. 

De asemenea, analistii au remarcat ca fortele rusesti au obtinut recent castiguri teritoriale minore in zona. Totodata, Secretarul Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei avertizeaza ca daca tarile occidentale nu-si maresc semnificativ livrarile de arme si munitii catre Ucraina, situatia de pe front se va complica cu adevarat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.