Forțele ucrainene au lansat o contraofensivă în apropierea orașului Izyum, aflat sub control rusesc, relatează Reuters, citându-l pe guvernatorul regiunii Harkov, potrivit The Guardian.

Publicat:14.05.2022, 17:40

Agenția de știri califică mișcarea ca fiind o lovitură pe o axă cheie a asaltului rusesc în estul Ucrainei și notează că o contraofensivă majoră și de succes pe această linie de înaintare rusă ar reprezenta un recul serios pentru Moscova în bătălia pentru Donbas, o regiune din estul Ucrainei pe care Rusia a declarat că vrea să o captureze complet.

Forțele Moscovei au încercat să lupte pentru a-și croi drum spre sud din orașul Izyum, partea nordică a unei mișcări rusești care vizează să flancheze forțele ucrainene.

Guvernatorul regional Oleh Sinegubov a declarat că „cel mai fierbinte punct rămâne direcția Izyum. Forțele noastre armate au trecut la o contraofensivă acolo. Inamicul se retrage pe unele fronturi și acesta este rezultatul caracterului forțelor noastre armate”.

Într-o posibilă schimbare de momentum în război, armata ucraineană a recucerit teritorii în nord-estul țării, îndepărtând Rusia din al doilea oraș ucrainean ca mărime, Harkov, în cel mai rapid avans al lor de când trupele Moscovei s-au retras din Kiev.

Forțele ucrainene au distrus părți dintr-o coloană blindată rusă în timp ce încerca să traverseze un râu din Donbas, a arătat vineri o înregistrare video a armatei ucrainene, iar ministrul ucrainean al apărării a prezis că vor urma multe săptămâni de lupte crâncene.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: