Romania a trimis Ucrainei 15 convoaie cu ajutoare militare si a anuntat ca va antrena piloti ucraineni pe avioane F-16. Asta informeaza Centrul pentru Comunicare Strategica, o organizatie oficiala a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformarii, care a publicat si un videoclip de multumire la adresa Romaniei. Autoritatile de la Bucuresti nu au dezvaluit niciodata ce ajutor militar a fost trimis Kievului in cei aproape 2 ani de razboi.

Publicat:13.02.2024, 17:57

In videoclipul publicat de centrul pentru comunicare strategica de la Kiev sunt imagini cu vehicule militare si sisteme de rachete antiaeriene care au fost trimise de Romania, Ucrainei. Autoritatile de la Bucuresti anunta ca au trimis 15 convoaie cu ajutoare militare, iar acum urmeaza sa antreneze piloti pe avioanele de lupta F-16.  

Inregistrarea contine secvente si din primele zile de razboi, mai exact cu refugiatii care au fost gazduiti in Romania.

Sunt prezentate si imagini de la demonstratii pro-ucrainene din Romania, de la intalniri ale presedintilor Klaus Iohannis si Volodimir Zelenski in timp ce-si dau mana.

Clipul video care se termina cu multumiri pentru Romania a fost publicat de catre Centrul pentru Comunicare Strategica, o organizatie oficiala a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformarii. Romania nu a dezvaluit public ce ajutor militar exact a trimis Ucrainei, ceea ce a dat nastere unor dezbateri si controverse.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.