Scene dramatice au avut loc luni in Irpin, o suburbie a capitalei ucrainene Kiev, fotografii presei internationale surprinzand oameni disperati fugind de ororile razboiului in singurul oras ucrainean in care a fost posibila evacuarea civililor ucraineni la inceputul acestei saptamani.

Publicat:07.03.2022, 19:23

Presa din Ucraina a scris ca astazi este evacuat un singur oras ucrainean, Irpin, de langa Kiev, unde de sase zile au loc lupte. Aproximativ 2.000 de oameni ar fi parasit orasul in doua ore.

In urma cu o zi rusii au deschis focul asupra oamenilor din Irpin care incercau sa fuga din oras, omorand opt persoane, inclusiv o familie. In explozia ce apare in clipul de mai jos ar fi murit o familie intreaga: o mama, un tata si cei doi copii ai sai care treceau prin zona incercand sa fuga din oras.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit duminica despre moartea familiei care incerca sa fuga din orasul ucrainean Irpin, in apropiere de Kiev, intr-o pledoarie emotionanta pentru a onora coridoarele umanitare pe care fortele rusesti par sa le fi ignorat.

Sursa: